Boeken & Teksten

 

Online teksten

Op online teksten vindt u artikelen over en samenvattingen van de mimetische theorie. Wilt u uw artikel onder online teksten geplaatst zien - stuur dan een verzoek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De voorkeur gaat uit naar Nederlandstalige teksten. Eventueel kan een Engelse tekst geplaatst worden indien de auteur betrokken is bij de Girard Studiekring of actief in het Nederlandse taalgebied. De tekst zal in .pdf formaat geplaatst worden.

 

Bibliotheek

De Girard Studiekring beschikt over een bibliotheek met boeken die de mimetische theorie als hoofdonderwerp of belangrijk thema hebben. Voor een overzicht van de aanwezige boeken, klik hier. De boeken worden beheerd ten huize van Hans Weigand in Tilburg.

 

Boeken lenen

U kunt boeken lenen door een aanvraag te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef in uw mail aan hoe u de boeken wil betrekken - ophalen, versturen of eventueel uitwisselen tijdens een kringbijeenkomst. Portokosten voor verzending komen altijd voor rekening van de lener.

 

Boeken overnemen

Indien er van een boek meer dan één exemplaar aanwezig is, dan kunt u het boek overnemen. Voor leden van de Girard Studiekring is dat gratis, voor anderen wordt een bedrag van € 5,= in rekening gebracht. Voor het aanvragen en eventuele portokosten gelden dezelfde regels als bij het lenen van boeken.

 

Boeken doneren

Indien u één of meer boeken wil doneren, dan zullen we ze in onze bibliotheek opnemen. Voorwaarde is dat het boek expliciet handelt over het werk van René Girard of de mimetische theorie. Uw intentie om boeken te doneren kunt u bekend maken bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zal dan contact met u worden opgenomen over hoe de boeken ter bestemde plaatse te brengen.